Pages

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Οδηγός Εγκατάστασης openSUSE 12.1

Είναι γνωστό πως η αγαπημένη μου διανομή Linux είναι το openSUSE. Πριν από λίγες ημέρες βγήκε και η έκδοση 12.1, οπότε έπρεπε να δημιουργηθεί ο οδηγός εγκατάστασής του, όπως γίνεται κάθε φορά. Ο τρόπος που έχω δει το openSUSE είναι αυτός που με έκανε να ξεκινήσω το project της συγγραφής του οδηγού, τόσο για να βοηθήσω στην απήχηση της διανομής, όσο και στο να βοηθήσω στα διάφορα events του Συλλόγου Φίλων Ανοικτού Λογισμικού Χανίων, στον οποίο είμαι και μέλος.

Στην προηγούμενη έκδοση της διανομής, την openSUSE 11.4, είχα αργήσει πάρα πολύ να γράψω τον οδηγό εγκατάστασης. Ο υπερβολικός φόρτος εργασίας με έχει κάνει, δυστυχώς, να απέχω και από αυτές τις μικρές εργασίες.

Αυτή τη φορά όμως είπα πως θα έπρεπε να καταφέρω να βγάλω τον οδηγό εγκαίρως, έτσι ώστε να φανεί χρήσιμος σε όποιον προσπαθήσει την εγκατάσταση της έκδοσης 12.1. Φυσικά υπάρχει και ο οδηγός της έκδοσης 11.4, ο οποίος, λόγω της μεγάλης καθυστέρησής του δεν ανακοινώθηκε. Και τους δύο οδηγούς, αλλά και τους προηγούμενους από αυτούς μπορείτε να τους βρείτε σε μορφή pdf στο wiki του ιστότοπου του Συλλόγου Φίλων Ανοικτού Λογισμικού Χανίων

Ελπίζω αυτή τη φορά να σας φανεί χρήσιμος. Καλή εγκατάσταση και εύχομαι ο καινούργιος οδηγός να σας φανεί χρήσιμος στην όμορφη εμπειρία του openSUSE

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Ηλία!

    Φοβερή η δουλειά σου!

    Κοινοποίησα τον οδηγό στην opensuse-el και σκοπεύουμε να τον προωθήσουμε και στο event που θα κάνουμε για εισαγωγή στο linux με "εργαλείο" το openSuse 12.1 :)

    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε tzorvas σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ελπίζω, πραγματικά, να σας φανεί χρήσιμος. Είδα και τα καλά σου σχόλια στη λίστα. Ό,τι σχόλια/διορθώσεις έχετε στον οδηγό, μη διστάσετε να μου τα στείλετε για να περάσω μέσα τις αλλαγές.

      Διαγραφή
  2. Γεια σου Ηλία,
    Αν και mint user μου αρέσει να ψάχνομαι και να δοκιμάζω διάφορες διανομές. Σε μια απλή καθημερινή αναζήτηση στο διαδίκτυο ανακάλυψα το blog σου. πραγματικά το μόνο που έχω να πω είναι ένα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ!!!!! χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι με μεράκι και μέσα από αυτό βοηθούν και τους γύρω τους. Σχολιάζω σε αυτή την ανάρτησή σου γιατί μόλις κατέβασα το pdf και πραγματικά εντυπωσιάστηκα! Πραγματικά φανταστική δουλειά! και πάλι ΜΠΡΑΒΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε mario1985 σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Ελπίζω κάποια στιγμή να βρω το χρόνο να τελειώσω και τον web οδηγό εγκατάστασης. Προσπαθώ να κάνω τον οδηγό interactive ώστε να μπορεί κάποιος να βρει τα screenshots και τον δρόμο για ρυθμίσεις σε οποιοδήποτε γραφικό περιβάλλον θελήσει.
      Το μόνο πρόβλημα είναι ο περιορισμένος χρόνος για την ανάπτυξή του (και άλλα 5 projects μαζί :)).
      Να είσαι καλά και ελπίζω η εμπειρία σου με το openSUSE να είναι όμορφη.

      Διαγραφή