Pages

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

2o HackFest - HackFest 21-11-2010

Την Κυριακή 21/11/2010 έλαβε μέρος το δεύτερο οργανωμένο HackFest της χρονιάς στην καφετέρια Floral στα Εξάρχεια της Αθήνας. Το event ξεκίνησε, όπως πάντα, κατά τις 11:00 το πρωί. Εκεί εμφανιστήκαμε ξανά, όσοι αγαπάμε το ανοικτό λογισμικό και μας ενδιαφέρει να συνεισφέρουμε όσο μπορούμε σε αυτό.

Οι συζητήσεις που έγιναν, πολλές! Επικράτησε (στην αρχή) η συζήτηση για το event που οργανώνεται στο ΤΕΙ του Πειραιά, το openFest 2011 (όταν φτιαχτεί και η σελίδα του event θα δώσω και το αντίστοιχο link). Το event θα λάβει χώρα μέσα στο Μάρτιο του 2011, δεδομένου ότι υπάρχουν και άλλα events του ανοικτού λογισμικού αργότερα, όπως η FOSSCOMM 2011 κ.λ.π. Εκεί έχω ζητήσει ήδη να κάνω μια παρουσίαση του FreeBSD Project που είναι ένα από τα αγαπημένα μου. Επίσης σε συνεργασία με την κοινότητα openSUSE μπορεί να με δείτε να κάνω κάποια παρουσίαση για την εν λόγω διανομή, ή τουλάχιστον να βοηθήσω στο στήσιμο ενός openSUSE booth. Αυτά είναι απλώς ιδέες και δεν είναι ακόμα τίποτα δρομολογημένο, αλλά οίδωμεν.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, παρότι βρισκόμαστε τόσοι άνθρωποι από διαφορετικές κοινότητες και διανομές, διαφορετικού επιπέδου γνώσεων των εσωτερικών του αγαπημένου μας λειτουργικού συστήματος, φτιάχνουμε πάντα μια εύθυμη ατμόσφαιρα, με μπόλικο χαβαλέ και πειράγματα έτοιμα ο ένας για τον άλλο, αλλά ποτέ με παρεξηγήσεις. Ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό που έχουμε είναι ότι τελικά ο ένας ενδιαφέρεται να βοηθήσει τον άλλο και όλοι μαζί να περάσουμε καλά, αλλά και να μάθουμε ο ένας από τον άλλο!

Εγώ ασχολήθηκα περισσότερο με το να ρυθμίσω μια εγκατάσταση openSUSE 11.3 σε ένα laptop και να εξηγήσω κάποια πράγματα που έχει αυτή η διανομή. Με την συγκεκριμένη διανομή ασχολούμαι πάρα πολλά χρόνια και είμαι αρκετά ευχαριστημένος με την απόδοσή της. Έτσι, τη συνιστώ και σε άλλους και τους βοηθάω στο να καταλάβουν τι ακριβώς είναι αυτό και πως λειτουργεί. Το ίδιο έκανα και στο εν λόγω event, μιας και για άλλη μια φορά βγήκε ο "καθηγητής" από μέσα μου :-P

Δυστυχώς, παρότι είχαμε μιλήσει με κάποια μέλη της κοινότητας openSUSE και ελπίζαμε να γνωριστούμε στο hackfest και να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με την κοινότητα και τη διανομή, τελικά δε μπόρεσαν να έρθουν. Δεν πειράζει παιδιά. Ούτως ή άλλως θα υπάρξουν και άλλα events :-D

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου